Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος - Κασιδιάρης - Λαγός - Παναγιώταρος

Συνελήφθησαν ακόμη 10 στελέχη της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης - Καταζητείται ο βουλευτής της ΧΑ Νίκος Μίχος - Έχουν εκδοθεί 36 εντάλματα σύλληψης για μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το πρωί του Σαβββάτου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε «μπαράζ» συλλήψεων μελών της Χρυσής Αυγής με αποκορύφωμα τη σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, και ακόμη τριών  βουλευτών, των Κασιδιάρη, Λαγού και Παναγιώταρου οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ακόμα και υψηλόβαθμων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ακόμα και για υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. Βάσει αυτών των ενταλμάτων, συνελήφθησαν ήδη ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Αντιτρομοκρατική. Στα γραφεία της ΓΑΔΑ μετέβη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Ακόμη, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται οι βουλευτές της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης. Οι συλλήψεις έγιναν για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση. Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «εξάρθρωση» της Χρυσής Αυγής.πηγή: protothema.gr

Δεν χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα οι συλληφθέντες βουλευτές της Χ.Α. 

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική...

ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Για το σενάριο της παραίτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής που συντηρεί τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μιχαλολιάκος, ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι κάθε βουλευτής μπορεί οποτεδήποτε να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα με γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής. Η πλήρωση των βουλευτικών εδρών που χηρεύουν γίνεται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί τους εκτός και αν δηλώσουν γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη βουλευτική ιδιότητα.πηγή: newsbeast

 

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος στον πρόεδρο της Βουλής

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Άγγελος Λ. Κοτρώνης, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 
Ο Δήμαρχος εξέθεσε στον Πρόεδρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ύδρα, αλλά και την πορεία των προγραμματισμένων έργων και ζήτησε από το Πρόεδρο την συμπαράστασή του για την εξέλιξή τους. Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα.

Από το Δήμο