Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



 ΔΗΜΟΣ  ΠΟΡΟΥ    ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ  ΠΟΡΟΥ 
  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ  ΣΚΑΦΩΝ
Την 1η Μαρτίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στον ΝΟΕ – Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος – οδός Καραγιώργη Σερβίας 18, Καστέλλα, θα λάβει χώρα συνέντευξη τύπου όπου ο Δήμος Πόρου, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών και το Λιμενικό Ταμείο Πόρου θα ανακοινώσουν το 4ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφώνκαι τις σχετικές εκδηλώσεις που παράλληλα θα λάβουν χώρα στο λιμάνι του Πόρου από 19Μαΐου έως και 22 Μαΐου 2016.

Παρακαλούνται τα ΜΜΕ και οι φίλοι δημοσιογράφοι να παραστούν.



Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ηταν μοναδικός και ανεπαναληπτος



Ποιος μας ακούει εμάς; Είμαστε είκοσι άνθρωποι  και τα λέμε εδώ. Όταν βγαίνει,  όμως, ο δημοσιογράφος, αυτός ο αμόρφωτος και ο ανεύθυνος, και μιλάει στο  τελεβίζιο τον ακούνε δύο εκατομμύρια. Αυτοί είναι οι δάσκαλοι σήμερα! Κι αυτοί διδάσκουν, κι αυτοί διαμορφώνουν τη νέα αγωγή, διαμορφώνουν τις νέες γενεές. Πέθανε ο δάσκαλος, Λοιπόν. Δημήτρης  Λιαντίνης

                                                                                                                                                

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

H Ύδρα στους "καυτούς" προορισμούς για τους πάμπλουτους των τεχνών


H Ύδρα περιλαμβάνεται στις μυστικές αποδράσεις των πάμπλουτων του καλλιτεχνικού κόσμου, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Forbes.
Στα ταξίδια από τη Βασιλεία στη Βηρυττό για λαμπερά πάρτι, δείπνα αποκλειστικά για κατόχους πρόσκλησης και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με πλούσια σαμπάνια, η αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού κόσμου κάνει αποδράσεις σε επιλεγμένους προορισμούς. 
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Ύδρα. Διαβάστε τι λέει το περιοδικό για το ελληνικό νησί: «Αυτό το εντυπωσιακό ελληνικό νησί έχει τη φήμη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για διασημότητες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συλλέκτες και έμποροι πλημμυρίζουν την ήρεμη παραθαλάσσια πόλη. 
Όσον αφορά το γιατί οι άνθρωποι προσελκύονται από περιοχές σαν αυτή, ο λόγος συνοψίζεται στα εξής: «ομορφιά, ντιζάιν, λαμπεροί άνθρωποι, αλλά και δικτύωση κατά τη διάρκεια των διακοπών».
Ο ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος και συλλέκτης Δάκης Ιωάννου οργανώνει ετήσια πάρτι και προσκαλεί άτομα στο πολυτελές γιωτ του, Guilty.
Ανάμεσα στα πιο πολυσυζητημένα του πάρτι ήταν ένα πολύ λαμπερό με 400 καλεσμένους συγκεντρωμένους γύρω από ένα τραπέζι μήκους περισσότερων από 300 ποδιών, κατά μήκος ενός πέτρινου μονοπατιού στον Αργοσαρωνικό Κόλπο. 
Ο καλλιτεχνικός του χώρος DESTE Foundation Projectspace Slaughterhouse έχει εκθέσει έργα καλλιτεχνών όπως οι Urs Fischer και Maurizio Cattelan».
Οι υπόλοιποι προτεινόμενοι προορισμοί του καλλιτεχνικού κόσμου είναι οι εξής:

-Centro de Arte Contemporânea Inhotim, Brumadinho, Βραζιλία
- Benesse Art Site Naoshima, Ιαπωνία
-Marfa, Τέξας, ΗΠΑ
πηγη: http://www.tornosnews.gr/permalink/15550.html

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών
 Θέμα: Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.


Η γραμμή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης για λογαριασμό των μονοπωλίων που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικής σχεδιασμούς, προκαλώντας ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα και βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο μετά από κοινή πρόταση των κυβερνήσεων των Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, ενισχύει τις στοχεύσεις για συγκυριαρχία και διαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ευρωΝΑΤΟϊκή ομπρέλα.
Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι οι ελληνικές και τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας είναι έωλοι αφού είναι γνωστό πως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα διεθνώς αναγνωρισμένα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο και το ΝΑΤΟ υποθάλπει τις διεκδικήσεις της.
Αυτό υπογραμμίζεται και από τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το τουρκικό κράτος μετά το τραγικό δυστύχημα στην Κίναρο, με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να συντονίζει την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη ζώνη που περικλείει το FIR Αθηνών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για τις συνέπειες που προκαλεί η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ενίσχυση των θέσεων για συγκυριαρχία - συνδιαχείριση του Αιγαίου;


Ο βουλευτής
 Θανάσης Παφίλης

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Κι όμως μπορούν να βγούν οφειλέτες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ σε σύνταξη

Σε σύνταξη μπορούν να βγούν οφειλέτες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ σε εισφορές, αρκεί να έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και 17.10.2015.
Εγκύκλιος του διοικητή του Οργανισμού, Δ. Τσακίρη, διευκρινίζει τις προυποθέσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφειλουν ειφορές για να μπορούν βγουν στη σύνταξη με τους ευνοϊκούς όρους του λεγόμενου «νόμου Στρατούλη», οι επίμαχες διατάξεις του οποίου καταργήθηκαν με το τρίτο Μνημόνιο.
Ειδικότερα, σύνταξη μπορούν να πάρουν όσοι χρωστούν μέχρι και 50.000 ευρώ, έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από:
α) τις 17.10.2015, οι αιτήσεις τους βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχει γίνει κοινοποίηση οφειλής στον υποψήφιο συνταξιούχο
β) τις 17.10.2015, έχει γίνει κοινοποίηση οφειλής αλλά δεν έχει παρέλθει η προβλεπόμενη δίμηνη προθεσμία ή η κοινοποιηθείσα οφειλή έχει ήδη εξοφληθεί.
Για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μετά τις 17.10.2015 επανέρχεται σε ισχύ το δυσμενέστερο νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε έως 02.07.2015. Δηλαδή οι οφειλέτες μπορούν να συμψηφίσουν με τη σύνταξή τους οφειλές μέχρι και 20.000 ευρώ σε 40 μηνιαίες δόσεις. Ποσά που υπερβαίνουν τις 20.000 πρέπει να πληρώνονται εφάπαξ. πηγή μου:http://www.eea.gr/gr/el/articles/poioi-ofeiletes-toy-oaee-mporoyn-na-vgoyn-sti-syntaksi

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις μετεγγραφές φοιτητών που είναι μέλη τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, ή έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις ζητεί σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ο Βουλευτής επισημαίνει την απουσία της κοινωνικής μέριμνας για τις μετεγγραφές αυτών των φοιτητών που μοριοδοτούνται με λίγα μόρια, κάνοντας λόγο για αδικία αλλά και για στρέβλωση που αποδεικνύει ότι το κριτήριο του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό όταν δεν συνυπολογίζονται κριτήρια όπως ο αριθμός των μελών μιας οικογένειας, οι μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και το γεγονός ότι ο φοιτητής μπορεί να είναι ορφανός.
«Είναι απαράδεκτο να μοριοδοτούνται χαμηλά τα μέλη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και οι φοιτητές που έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Είναι απαράδεκτο η Πολιτεία να υποβαθμίζει τα κοινωνικά κριτήρια σε μία εποχή που τα οικονομικά εισοδήματα των περισσοτέρων ελληνικών οικογενειών είναι πενιχρά», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κώστας Κατσαφάδος.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια αυξάνονται λόγω  της οικονομικής κρίσης, την ίδια ώρα που οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις μετεγγραφές δημιουργούν αδικίες και στρεβλώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τέκνα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών , όπως και τα αδέλφια φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη μοριοδοτούνται με λίγα μόρια.
Είναι εμφανής η απουσία της κοινωνικής μέριμνας όταν τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών, τα αδέλφια φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, αλλά και ο φοιτητής που είναι ορφανός από έναν γονέα μοριοδοτούνται με μόλις 1 μόριο.
Όπως κοινωνική αδικία είναι και για τα μέλη των πολύτεκνων οικογενειών που μοριοδοτούνται με μόλις 2 μόρια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της οικογένειας.
Ουσιαστικά θα έλεγε κανείς ότι τιμωρούνται οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι την ώρα που το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας οξύνεται σε όλες του τις διαστάσεις.
Η συγκεκριμένη στρέβλωση αποδεικνύει ότι το κριτήριο του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό όταν δεν συνυπολογίζονται κριτήρια όπως ο αριθμός των μελών μιας οικογένειας,οι μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και το γεγονός ότι ο φοιτητής μπορεί να είναι ορφανός.
Πολλές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής, ειδικά όταν υπάρχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις φοιτητών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους λόγω της οικονομικής αδυναμίας, ιδιαίτερα όταν οι φοιτητές ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες.
Είναι απαράδεκτο να μοριοδοτούνται χαμηλά τα μέλη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και οι φοιτητές που έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις.
Είναι απαράδεκτο η Πολιτεία να υποβαθμίζει τα κοινωνικά κριτήρια σε μία εποχή που τα οικονομικά εισοδήματα των περισσοτέρων ελληνικών οικογενειών είναι πενιχρά.
Ερωτηματικά όμως προκαλεί και η διγλωσσία του Υπουργείου Παιδείας  σε ό,τι αφορά στις ενστάσεις και στην κάλυψη των κενών θέσεων για τις μετεγγραφές.
Ο Υπουργός κ.Φίλης έκανε λόγο για κάλυψη 600-700 κενών θέσεων μετεγγραφών από κατηγορίες φοιτητών με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και πολυτέκνους, ενώ η αναπληρώτρια Υπουργός κ.Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από όσους συγκέντρωσαν από 5 μόρια και πάνω.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1.Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις μετεγγραφές φοιτητών σε ό,τι αφορά την αύξηση της μοριοδότησης για τους φοιτητές μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
2.Εάν προτίθεται να προτάξει κατά προτεραιότητα την κάλυψη των κενών θέσεων στις μετεγγραφές με μέλη τρίτεκνων, πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και με φοιτητές που έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και σε ποιο ποσοστό.
    
Ο Ερωτών Βουλευτής              ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
                    Κώστας Κατσαφάδος