Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ιστιοπλοικός αγώνας ΝΟΕ Φαληρο - Υδρα 29-30 Οκτ 2016







Οκτώβρης 2016.Τα σκάφη του  ΝΟΕ με επιτυχία τερμάτισαν στον αγώνα της Ύδρας 29 του μήνα και 30 .10.2016 αναχώρησαν. Έφεραν τον δικό τους μάγειρα, και προσέφεραν στο νησί μας σε όλους τους παρευρισκόμενους τα δικά τους φαγητά που τα μαγείρεψαν επιτόπου.Τα δικά τους ποτά,  τα δικά τους αναψυκτικά. Έκαναν επισήμως από μικροφώνου, κατά την απονομή των επάθλων, παράπονα ότι άκουσαν "παράπονα" από επιχειρηματία του νησιού μας, (την κατονόμασαν)."Τους δήλωσε πως είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας". Οι φωτογραφίες στην θάλασσα είναι από το κεντρικό λιμάνι μας την 29.10.2016 ωρα 11.10 με 60 σκάφη που συμμετείχαν στο αγώνα. Το "μπλόκι" (πέτρα Δοκού) στο μόλο στο κέντρο του λιμανιού μας,  είναι σπασμένο αρκετό καιρό τώρα και έτοιμο να πέσει το μισό στην θάλασσα. Το λιμάνι βρώμικο στην θάλασσα βλέπε φωτογραφίες  και όλοι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  Ύδρας τα βλέπουν με εγκληματική αδιαφορία.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας: Παρουσίαση του «VOYAGE PLAN»

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 24/10/2016 ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Λέσχη μας αναλαμβάνει την φιλόδοξη πρωτοβουλία για την διενέργεια μιας λεπτομερούς και καινοτόμου παρουσίασης σχετικά με ένα σοβαρότατο θέμα που αφορά την ασφαλή λειτουργία του πλοίου σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού του με ομιλητή το εκλεκτό μέλος της Λέσχης, απόφοιτο της αγαπημένης μας Σχολής (1976) και έμπειρο Πλοίαρχο, καπετάν Παναγιώτη Παπουλίδη.
Ο τίτλος της παρουσίασης είναι «VOYAGE PLAN» και σκοπός της αφ’ ενός μεν η ενδυνάμωση των ήδη υπαρχουσών γνώσεων των Αξιωματικών Καταστρώματος που ασχολούνται με τον σχεδιασμό ταξιδιού του πλοίου αφ’ ετέρου δε η ενίσχυση της τεκμηριωμένης απαίτησης του Πλοιάρχου προς τη διοίκηση της εργοδότριας ναυτιλιακής εταιρίας για την εξασφάλιση των αναγκαίων υπολογιστικών εργαλείων και τεχνοκρατικών πληροφοριών που είναι απολύτως απαραίτητα και θα του επιτρέψουν να εξασφαλίσει επαρκώς και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των « ΙΜΟ RESOLUTION A 893(21)» και «STCW CODE SECTION A-VIII/2» όλα τα εφόδια που απαιτούνται για την άσκηση των δύσκολων καθηκόντων του σχετικά με το σπουδαίο θέμα του «VOYAGE PLAN».
Η εν λόγω παρουσίαση περιλαμβάνει τα ακόλουθα κεφάλαια:
1.-Σχεδιασμός απόπλου του πλοίου από την προβλήτα υπό την επήρεια ισχυρού ανέμου και ρεύματος. Επιλογή ρυμουλκών. 2.-Ναυσιπλοΐα σε αβαθή και περιορισμένα ύδατα. Φαινόμενο επιβύθισης. 3.-Παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπ’όψιν για τον υπολογισμό της επιβύθισης του πλοίου. 4.-Ωκεανοπλοΐα. Παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπ’όψιν για τον ασφαλή σχεδιασμό του πλου, υπολογισμοί και εργαλεία για την πρόγνωση επικίνδυνης συμπεριφοράς του πλοίου, κυρίως προνευστασμών και διατοιχισμών, σε περίπτωση που αναμένονται δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη χαραχθείσα πορεία μας. Case Studies. 5.-Χειρισμοί του πλοίου όταν κινείται σε περιορισμένα και αβαθή ύδατα. Παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπ’όψιν για την ασφαλή προσέγγιση στην προβλήτα (όπως π.χ. η ασφαλής ταχύτης, κλπ.). ECDIS: Aσφαλής εισαγωγή στοιχείων για την αποφυγή επικάθισης του πλοίου. 6.-Αγκυροβολία. Παράγοντες που εξασφαλίζουν ασφαλή αγκυροβολία. Έλλειψη αναγκαίων σαφών πληροφοριών και οδηγιών στα εγχειρίδια ασφαλούς διαχείρισης του πλοίου που να εξασφαλίζουν τα απαραίτητα εφόδια για ασφαλέστερη και τεκμηριωμένη απόφαση του Πλοιάρχου να αναχωρήσει εγκαίρως από το αγκυροβόλιο εν όψει επερχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αποφυγή ζημιών στην άγκυρα και στα εξαρτήματά της.
Τόπος, πρόγραμμα και διάρκεια παρουσίασης:
Τόπος: Εντευκτήριο Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας, ΖαΪμη 19, Πειραιάς.
Δευτέρα 31.10.2016, 17.00-21.00: Κεφάλαια (παράγραφοι ως ανωτέρω) 1 και 2. Δευτέρα 07.11.2016, 17.00-21.00: Κεφάλαια (παράγραφοι ως ανωτέρω) 3 και 4. Δευτέρα 14.11.2016, 17.00-21.00: Κεφάλαια (παράγραφοι ως ανωτέρω) 5 και 6. Διάρκεια: 4 ώρες ημερησίως με 3 ενδιάμεσα διαλείμματα 10 λεπτών. Σύνολο Slides: 158 – Σχολιασμός εκάστου Slide: 4 λεπτά
Την εν λόγω παρουσίαση θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ναυτιλιακών Εταιρειών, Φορέων, Τύπου και επαγγελματικών Ενώσεων ενώ ειδικά για τα μέλη και τους εταίρους της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερη τετράωρη περιληπτική παρουσίαση τη Δευτέρα, 24.10.2016 από 17.00 έως 21.00. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει εγκαίρως τη συμμετοχή του απευθυνόμενος στη Γραμματέα της Λέσχης κυρία Αφροδίτη Λεκατσά, αριθ. τηλεφώνου 210 4539497, καθημερινώς από 09.00 έως 14.00.  Ελπίζουμε ότι η προσπάθειά μας αυτή θα τύχει της απαραίτητης αναγνώρισης από τα μέλη της μεγάλης ναυτικής μας οικογένειας, των οποίων η συμμετοχή στην εν λόγω παρουσίαση αλλά και σε όσες ανάλογες ακολουθήσουν, θα αποτελέσουν σημαντική στήριξη και δύναμη για τη συνέχιση του έργου της Λέσχης μας.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Αθανάσιος Ζεύκης Πρόεδρος Δ.Σ.
Δημοσθένης Παπαδόπουλος Γεν.Γραμματέας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Περάστε, ο επόμενος


Οι κακές ήμερες πέρασαν, τώρα έρχονται οι χειρότερες.
Τσίπρας είναι θα περάσει;
Ξενοιάστε,ο επόμενος είναι πολύ μορφωμένος και από πολιτική οικογένεια,ο Κούλης, απόφοιτος του Χάρβαρντ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γκίκας Χαρδούβελης κ.α.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

          Η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω απ’ το βάρος του κύματος των πλειστηριασμών, να καταθέσει νομοθετική παρέμβαση, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο, αποτελεί «στάχτη στα μάτια του λαού». Και αυτό γιατί, ακόμη κι αν υπάρξει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, θα έχει ημερομηνία λήξης και θα είναι με τις αυστηρές προϋποθέσεις και τους όρους που τέθηκαν και για τα χρέη προς τις τράπεζες, οι οποίοι ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για το πλειστηριασμό λαϊκών κατοικιών.
          Το ΚΚΕ επαναφέρει την πρότασή του για κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων, πλήρη προστασία πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας, φορολογία με 45% του κεφαλαίου. Λαϊκή κινητοποίηση για να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι.
 ΑΘΗΝΑ 13/10/2016              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η φθορά του χρόνου θα φέρει την κατάρρευση



Η φθορά του χρόνου είναι σαν το σαράκι ,σαν το μαράζι,(κατάθλιψη), σαν τα πάθη, π.χ σαν τον αλκοολισμό. 

Όλα αυτά σε φθείρουν σε καταστρέφουν σε πηγαίνουν  αργά, σιγά, μα σίγουρα στην καταστροφή και στον θάνατο . 

Έτσι συμβαίνει και με το ανωτέρω κτήριο (φωτογραφία) αυτό είναι όμως  Η "Ακρόπολη του Καμινιού".

Αρχικά έσπασαν τα πατζούρια από τα παράθυρα, μετά έσπασαν  τα τζάμια, ύστερα τα πρεβάζια, αργότερα έπεσε ένα μέρος στη βεράντα (η μπροστινή αυλή, η ταράτσα, ακριβώς πίσω από την εξώπορτα του ακινήτου), μετά έπεσε το μπαλκόνι που βλέπει την απέναντι ακτή, ( το αφαίρεσαν όλο για την ασφάλεια των περαστικών), πέφτουν συχνά η λιθοδομή οι σοφάδες  και με την τελευταία βροχή  βούλιαξε η στέγη πίσω δεξιά στους χώρους που βλέπουν το γεφύρι του Καμινιού. Όλοι ελπίζουμε στην σύντομη  αποκατάσταση του για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο χρόνος θα συνεχίσει να κάνει την ύπουλη δουλειά του …..Την φθορά του.! 

Ο Δήμος αδιαφορεί για τον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο του. Κάδοι απορριμμάτων βρώμικοι, που φωτίζονται και την νύκτα, όγκος από άχρηστα καλώδια ,(οπτικών ινών), μαδέρια και σίδερα οικοδομής , πλαστικά ογκώδη κιβώτια  γεμάτα σκουπίδια, Κομπρεσέρ, και άλλες βρωμιές που υπάρχουν γύρο από το κτήριο προσβάλουν αισθητικά και περιβαντολογικά το τοπίο. 
Ετσι είναι πολλά χρόνια τώρα. Καταστρέφουν την μοναδικότητα του ψαρολίμανου. 
Μήπως όλα αυτά παραμένουν στην θέση τους , γιατί κάποιοι "αρμόδιοι" αγαπούν το νησί μας  πάρα πολύ και ενδιαφέρονται πιο πολύ από τους ντόπιους και για την ποιότητα ζωής μας για τα ψηφαλάκια ; . ( Τα έχω μετρήσει και σε ψηφαλάκια όλα μαζί είναι μόνον  14 ψήφοι με επιείκεια μετρούν στα + και πάνω απο 50 στα πλήν). Κρίμα !.