
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011
Προγράμματα προσλήψεων για ανέργους στους Δήμους

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011
Παραπέμπεται σε δίκη κορυφαίο στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Νέο «χτύπημα» για την Ντόρα και την παρέα της. Ο πρώην δήμαρχος Ύδρας και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Αναστόπουλος, επίλεκτο στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας (μέλος της κεντρικής και της διοικούσας επιτροπής), τέθηκε σήμερα σε αργία με την υπ' αριθμόν 41722/38600 διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου. Ο Γενικός Γραμματέας, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω της αμετάκλητης παραπομπής του Αναστόπουλου ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πειραιά για απιστία και ψευδή βεβαίωση που φέρεται ότι τέλεσε την περίοδο της δημαρχίας του, εις βάρος του ίδιου του, του Δήμου.Σημειώνεται, πως εκτός από τα οφίτσια που κατέχει στο κόμμα της Ντόρας, ο Αναστόπουλος είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων.
Πηγή: a) www.parapolitika.gr b) http://alitheiagiatinydra.blogspot.com
Του κυρίου ΔΕΗθώμεν στη Σαντορίνη

Για σκεφθείτε τι έχει να γίνει στο νησί μας όταν έρθουν οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ. Ο Απερχόμενος θα φταίει σίγουρα για τις χρεώσεις;
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011
Υδρα 13 Νοεμβρη 2011
Η Ύδρα την παραμονή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στις 09.20 το πρωί μετά το ψιλόβροχο και την αλλαγή του καιρού από ζέστη σε κρύο όλα άρχισαν να μυρίζουν με τις γνωστές μοναδικές μυρωδιές του νησιού μας. Το χώμα ποτισμένο από την βροχή ανέδυε τις μυρουδιές των μοναδικών λουλουδιών και φυτών του νησιού μας που έμπλεξαν με τις ξεχασμένες καβαλίνες από τα γαϊδουράκια του νησιού, τα τζάκια έβγαζαν τον λευκό καπνό από τα καλοκαμένα ξύλα ελιάς που στο εσωτερικό του σπιτιού έκαναν μια παχιά θράκα, ζεσταίνοντας το μπρίκι με τον καφέ του νοικοκύρη. Το ουράνιο τόξο αγκάλιαζε την Δοκό και το νησάκι του Βλυχού υποσχόμενο καλύτερο καιρό. Ο ήλιος δειλός, απρόσκλητος και ξεχασμένος μέσα στα πυκνά σύννεφα χάιδευε με τις ακτίνες του την μανιασμένη θάλασσα που αγριεμένη πήδαγε πάνω από τα βράχια του μικρού ψαρολίμανου του Καμινιού αφήνοντας πάνω τους τα σημάδια της μανίας της. Σε συζήτηση περαστικών επισκεπτών του νησιού μας, ακούσαμε να συζητούν τις διαπιστώσεις τους για τον τόπο μας. " Κάπως έτσι πρέπει να είναι ο... Παράδεισος, τυχεροί αυτοί που ζουν σ’ αυτόν τον τόπο". Τα λόγια πλέον είναι περιττά σκέφθηκα και απλά περιγράφω το περιστατικό.
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
Α. Μιαούλης: Ο μεγάλος ναυμάχος του 1821

Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων διέσπασε αρκετές φορές τον αγγλικό αποκλεισμό, κέρδισε πολλά χρήματα από το εμπόριο, ναυπήγησε δικά του πλοία και αντιμετώπισε πειρατές.
Στην Επανάσταση του 1821 ορίστηκε συναρχηγός της υδραίικης ναυτικής μοίρας μαζί με τον Ιάκωβο Τομπάζη και τον επόμενο χρόνο τον διαδέχτηκε στην αρχηγία του στόλου.
Το πρώτο του ανδραγάθημα πραγματοποιήθηκε στη ναυμαχία της Πάτρας στις 20 Φεβρουαρίου 1822.
Αλυσίδα ολόκληρη από ναυμαχίες, μικρές και μεγάλες ναυτικές επιχειρήσεις συνθέτουν τον πίνακα της δράσης του. Στη Χίο στις 19 Μαϊου 1822, έξω από τις Σπέτσες, στις 8 Σεπτεμβρίου 1822, στη Μυτιλήνη και σε άλλα σημεία του Βορ. Αιγαίου το 1823, στα Ψαρά, στις 3 Ιουλίου 1824, στο Γέροντα, στις 29 Αυγούστου 1824, έξω από τη Σάμο, στις 6 Σεπτεμβρίου 1824, μέσα στο λιμάνι της Μεθώνης, στις 30 Απριλίου 1825, στη Σούδα κι έξω από το Μεσολόγγι, ιδιαίτερα όταν άρχισε η μεγάλη έλλειψη τροφών στη φρουρά. Πάσχισε με κάθε μέσο να βοηθήσει την πολιορκημένη πόλη. Πέτυχε να περάσει ποσότητα τροφίμων στις 20 Νοεμβρίου 1825, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στις 1 Απριλίου 1826 και το Μεσολόγγι έπεσε ύστερα από 10 μέρες.
Ο Καποδίστριας, που τον εκτιμούσε ιδιαίτερα, του ανέθεσε την αρχηγία του στόλου του Αιγαίου, αλλά στη συνέχεια υπήρξε από τους πρωτεργάτες της αντικαποδιστριακής κίνησης και έφτασε στο σημείο να διατάξει την πυρπόληση των ελληνικών πλοίων στο λιμάνι του Πόρου, ενέργεια που τον στιγμάτισε. Ορίστηκε μέλος της επιτροπής που μετέβη στο Μόναχο για να προσφέρει την αφοσίωση του έθνους στον Oθωνα, από τον οποίο διορίστηκε αρχηγός του Ναυτικού Διευθυντηρίου και γενικός επιθεωρητής του στόλου. Το 1834 έγινε σύμβουλος της επικρατείας. Πέθανε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1835 και τάφηκε στον Πειραιά στην Ακτή που ονομάστηκε έκτοτε Ακτή Μιαούλη.
Οι προσπάθειές του να εμποδίσουν τις θαλάσσιες επικοινωνίες των Αιγυπτίων απέτυχαν και στην συνέχεια ο ελληνικός στόλος αποδιοργανώθηκε κυρίως χάρη στην έλλειψη χρημάτων αλλά και την έξαρση της πειρατείας λόγω της γενικής αναρχίας που επικρατούσε στην ανατολική Μεσόγειο. Παρέμεινε διοικητής του ελληνικού στόλου μέχρι να αντικατασταθεί από τον Τόμας Κόχραν, πρώην αξιωματικό του Βρετανικού στόλου το 1827. Μετά την επικράτηση της ανεξαρτησίας ο Ιωάννης Καποδίστριας του ανέθεσε την αρχηγία του στόλου του Αιγαίου, αλλά γρήγορα ο Μιαούλης αναμίχθηκε στις εμφύλιες διαμάχες ως αντίπαλος του Καποδίστρια και του Ρώσικου κόμματος. Το 1831 διέταξε την πυρπόληση του Ελληνικού στόλου που ναυλοχούσε στον Πόρο. Κατά την εμφύλια αυτή ναυμαχία βυθίστηκε το πλοίο "Ελλάς", ενέργεια που τον στιγμάτισε.πηγή: ετικετες /www.mediashipping.gr/?q=node/5614
Για να μην ξεχνιόμαστε τις ημέρες του ΔΝΤ απο την ΥΔΡΑ με αγάπη