Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 Μαϊου, είπε ο πρωθυπουργός

 Ανακοίνωσε και επίσημα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ότι θα προτείνει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, οι εκλογές  να διεξαχθούν στις 6 Μαϊου. Στόχος, είπε ο κ. Παπαδήμος,  είναι να συγκροτηθεί η νέα Βουλή στις 17 Μαΐου.
Στη συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι είναι θετικό το αποτέλεσμά της, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο μια «σημαντική κληρονομιά» ως προς  τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων.Κάλεσε τους υπουργούς που θα είναι υποψήφιοι να μην αμελήσουν το έργο τους. «Δεν επιτρέπεται να χάσουμε ούτε μία ημέρα», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών συζητήθηκε και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς  πριν από τις 20 Απριλίου αναμένεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση.Μετά το υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό το βράδυ να προβεί σε διάγγελμα.πηγή:http://www.eklogika.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου