Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Βάρβαροι εντός των Τειχών.

Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωσις απειλείται από έναν αόρατο εχθρό, που δεν είναι οι οικονομικοί μετανάστες - χρήσιμοι για ένα γειράσκοντα  πληθυσμόν όπως ο Ευρωπαϊκός -ούτε οι Τζιχαντιστές – αν και ασκούν ένα ασύμμετρο πόλεμο έναντι της δημοκρατίας - αλλ’ από την στρατιά των Ευρωγραφειοκρατών που έχουν συλλάβει ομήρους  τους λαούς της Ευρώπης ,με πρόφασι την ενοποίησι  της , χωρίς να εκλέγονται ή να λογοδοτούν σε κανένα. Όπως ακριώς οι τρομοκράτες των πόλεων.  
Ούτως οι γραφειοτρομοκράτες των Βρυξελλών :
-Αμφισβητούν την  εθνική κυριαρχία των κρατών-μελών(πχ η Φρόντεξ περιπολεί στην Ειδομένη και στο Αιγαίον).
-Συντρίβουν τις Ευρωπαϊκές οικονομίες με αναποτελεσματικές  πολιτικές (πχ. το ΑΕΠ της Ελλάδος , της Φιλλανδίας και της Ιταλίας  μειούται επί επτά συνεχή έτη)
-Εξαντλούν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με δαιδαλώδεις και υποχρεωτικές διαδικασίες.(πχ. πενήντα δις. ευρώ εξαϋλώθησαν κατά την τελευταία ανακεφαλαίωσι των Ελληνικών Τραπεζών – όσος ο ΕΝΦΙΑ 18 ετών!)
-Εκθέτουν τις Ευρωπαϊκές χώρες  σε ατελείωτες μεταναστευτικές ροές με την δήθεν προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και,
-Προστατεύουν και  ενισχύουν εσωτερικούς ,πολιτικούς εγκληματίες με τις αδήλωτες ΜΚΟ.
Ένας εκ των πολλών προέδρων της Ε.Ε. (ο Ντόναλτ Τουσκ) υπεστήριξε  προχθές ότι «χωρίς τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ  δεν υπάρχει περίπτωση επιβιώσεως  της συνθήκης Σένγκεν».’Οπερ υπονοεί εκδίωξι της Ελλάδος από την Σένγκεν.
Η Συνθήκη δεν κατελύθη υπό του συντρόφου Τούσκ ή του ημετέρου «άνευ Τσίπας» αλλά υπό της Γερμανίδος καγκελαρίου της φράου Μέρκελ ,όταν αυτή εδήλωσε ότι δέχεται ασυλήτους πρόσφυγες και εν συνεχεία, ότι Γερμανία θα ιδρύσει «μεταβατικές ζώνες» για τους μετανάστες(ΣΣ: στρατόπεδα συγκεντρώσεως ;) .
Η Σένγκεν ανεστάλη υπό του Γάλλου προέδρου μεσιέ  Ολλάντ  που επανέφερε τους συνοριακούς ελέγχους επί τίμηνον στην Γαλλία μετά την Παριζιάνικη τρομοκρατική επίθεσι της 13ης Νοεμβρίου. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και εν Γαλλία.
Ήδη ,πολλοί επίτροποι της Ε.Ε. ομιλούν περί ντε φάκτο συστάσεως «Μίνι-Σένγκεν» με την συμμετοχή επτά βορειοκεντρικών χωρών της Ευρώπης πέριξ της Γερμανίας.
Αντιθέτως εξαιρούνται της ελευθέρας κυκλοφορίας προσώπων η Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ελλάς.
Με την ανάκτησι του ελέγχου των εθνικών συνόρων ίσως να είναι καλύτερα για τις χώρες αυτές..
Ως αποτέλεσμα της καταλύσεως της Σένγκεν , «το ευρώ κλυδωνίζεται όσο ποτέ άλλοτε» γράφει το Γερμανικό περιοδικό ΣΠΗΓΚΕΛ.Το ευρώ υπεχώρησε έναντι του δολλαρίου , στο χαμηλότερο της 10ετίας και εμειώθη αισθητώς η συμμετοχή του στις διεθνείς συναλλαγές.
Αμφότερες οι «Ευρωπαϊκές συμφωνίες»(Μάαστριχτ και Σένγκεν) πάσχουν εκ γενετής .Ιδρύθησαν επί τη βάσει ενός «ελαχίστου κοινού παρανομαστού». Όπως η ΕΚΤ αγοράζει επιλεκτικώς ευρωπαϊκά ομόλογα –εξαιρέσει των Ελληνικών -και διχάζει την Ευρώπη ,αντί να την ενώνει , έτσι και η συνθήκη Σένγκεν προσκαλεί τους «βαρβάρους» να εισβάλλουν στην Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία όπως προηγουμένως η Ρωμαϊκή, που αυτοκατελύθη.
Ο εσωτερικός διχασμός της ΕΕ είναι εμφανής:
Η Ιρλανδία στρέφεται κατά της Ισπανίας , οι Γερμανόφωνες χώρες  κατά της Ελλάδος και η διαφορά ανταγωνιστικότητος Βορρά-Νότου παραμένει αναλλοίωτη ενώ και η Φιλλανδία  προστίθεται στην συζήτησι για έξοδο από το ευρώ.
Η ενιαία αγορά εμπορευμάτων ευνοεί τα Γερμανικά προϊόντα . Όταν εξέσπασε το σκάνδαλο της Φόλκσβάγκεν η Ευρ.Επιτροπή διπλασίασε τα όρια των αυτοκινήτων ρύπων.
 Παρά τις συνεχείς παρασπονδίες ,οι  Γραφειοτρομοκράτες μένουν απτόητοι .Κατά τον Ευρωβουλευτή Νάϊτζελ Φάρατζ ,ζητούν μεγαλυτέρα ενοποίησι της Ευρώπης όπως:
·       Κοινή δημοσιονομική και πιστωτική πολιτική (Fiscal Union),
·       Ενοποίησι της ασφαλιστικής αγοράς (Common insurance policy).
·       Ενιαία επιδόματα ανεργίας (unified unemployment benefits).  
·       Ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Εθνικών μυστικών υπηρεσιών και χρηματοδότησι της Τουρκίας  από τα …θύματα της ,  Ελλάδα και Κύπρον!
Ένα πλήρως Οργουελιανό υπερκράτος κατασκευάζεται , με την ελαχίστη δημοκρατική εκπροσώπησι και με τις χωρικές κοινωνίες  ,αρμόδιες μόνο διά τις… χωματερές προσώπων και απορριμμάτων (ως οι ΟΤΑ στην χώρα μας).
Λησμονούν όμως οι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελών τις αποτυχίες των , ως το κλυδωνιζόμενο ευρωνόμισμα , τις λανθασμένες σχετικές τιμές στην Ευρώπη (λχ. των ακινήτων έναντι της αμοιβής της εργασίας) και τα διαφορικά επιτόκια μέχρις μηδενικών. Ξεχνούν επίσης τις πιστωτικές πομφόλυγες της Ευρωζώνης , τις Ισπανικές  φούσκες ακινήτων, την χρεωκοπία των Ιρλανδικών Τραπεζών (πολύ ενωρίτερα των Ελληνικών) και τον εξωραϊσμό της «αμοιβαιότητας» .
Όλοι οι φορολογούμενοι  των Ευρωπαϊκών χωρών ανέλαβον το 2010 την  διάσωσι των Γαλλικών Τραπεζών με πιστώσεις προς την Ελλάδα 58 δις. ευρώ , των Γερμανικών με 29  δις. Ε  και των Ολλανδικών με 15 δις. ευρώ.
 Αλλά «αμοιβαία» δεν ήταν και τ’ αλλεπάλληλα «κουρέματα» των ιδιωτών Ομολογιούχων κρατικών χαρτιών ,των Τραπεζικών κεφαλαίων και του Ασφαλιστικού συστήματος παρά μόνον της χώρας μας , που υπέστη  προσφάτως την  πλήρη εξαϋλωσι της περιουσίας των Ταμείων - μετόχων της Εθνικής Τραπέζης και τεσσάρων  άλλων Τραπεζών.
Προσποιούνται επίσης οι… Ευρωσαράφηδες  ότι δεν υπάρχουν ρήγματα στις τεκτονικές πλάκες της Ευρωζώνης. Κι’ όμως το σύστημα «κλήρινγκ» ,το ΤΑΡΓΚΕΤ2 , καταγγέλει ο Γερμανός οικονομολόγος Χάνς- Βέρνερ Σίνν , πάσχει θεμελιωδώς εκ μόνου του λόγου ότι «αποτελεί έκτακτη χρηματοδότησι των ελλειμματικών  χωρών , που παρέχεται από τις χωρικές Κεντρικές Τράπεζες» (ΣΣ: την… ΤτΕ).
Οι πιστώσεις αυτές υπερβαίνουν πάσαν άλλη χρηματοδοτική διευκόλυνση. Όταν το 2012 εσημειώθη η έξοδος των ιδιωτικών κεφαλαίων από τις νότιες χώρες της ΕΕ , η ΕΚΤ ανέλαβε την διάσωσι των , προσφέροντας ρευστότητα (ΕLΑ)  με πληθωρικό χρήμα από «φρέσκο αέρα» (1,1 τρις. ευρώ).
«Υπενόμευσε  έτσι την αγοραία οικονομία  και την δημοκρατική εκπροσώπησι  στην Ευρώπη ,χωρίς εν τούτοις  να διορθώσει  ούδ’ επ’ελάχιστον την έλλειψι ανταγωνιστικότητος των υπεχρεωμένων χωρών όπως της Ιταλίας» , παρατηρεί ο χέρ Σίνν.
Ούτως , φθάσαμε σήμερον στον Ευρωπαϊκόν αντιπληθωρισμό  «αυξούσης αποδόσεως» (Rising-yield deflation) .Η Ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει στάσιμος, η Ανεργία πλησιάζει τα 22 εκατομμύρια Ευρωπαίους –κυρίως νέους στην ηλικία - η καινοτομία (μετρουμένη με πατέντες) βραδυπορεί απαισίως στην ενιαία Ευρώπη και η απόδοσι των ομολόγων αυξάνει!.
Στην χώρα μας , το δημόσιο χρέος συνεχώς αυξάνεται ,παρά τα αλλεπάλληλα «στουνάμι» εσωτερικής υποτίμησης ,τα επιτόκια δανεισμού ανέρχονται  ,  η φορολογική αφαίμαξη γίνεται εξοντωτική και η Ελλάς ευρίσκεται με το ένα πόδι έξω από την λέσχη του ευρώ (λόγω των επ’ αόριστον Ελέγχων Κεφαλαίου).
Με την απόλυτο αδυναμία του Ελληνικού κράτους να πληρώσει το εξ 525 δις. ευρώ εθνικό χρέος  ,με την τρομακτική έλλειψι ρευστού χρήματος στην  εγχώριο αγορά και με  την πλήρη απαξίωσι των περιουσιακών στοιχείων «πιάσαμε πάτο» ,κατά το κοινώς λεγόμενον.
Εν τούτοις , «για πρώτη φορά» από του Τρωϊκού πολέμου , το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδος είναι θετικό (2,3 δις. ευρώ το α΄9μηνον λόγω μειώσεως των εισαγωγών κατά 30%) αλλ’η διά δεύτερη φορά «αριστερά α-κυβέρνηση» και οι (εξωδημοκρατικοί) «θεσμοί» της ΕΕ επιμένουν στο κρημνώδες  σπείρωμα της λιτότητος: Μείωσι  συντάξεων,   μαζικές απολύσεις , εκποίησι της δημοσίας περιουσίας και επιπλέον φόρους 2,5 δις. ευρώ το ΄16. Ως αποτέλεσμα η ανεργία θα προσεγγίσει το 30% το νέον έτος.
Οι ‘Έλληνες δεν αντέχουν άλλο την συνεχή πτώσι του εισοδήματος και οι νέοι , την απόρριψι των στον Καιάδα της «ηνωμένης» Ευρώπης .
Η Ευρώπη εξ άλλου ,κινδυνεύει από μία αδιόρατη μαφία λομπιστών, μη-κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), γραφειοκρατών, αδιστάκτων πολιτικών και βιομηχανικών Καρτέλ.
Τα σημάδια αποσυνθέσεως της «ενιαίας αγοράς» δεν αποκρύπτονται γιά τους οξυδερκείς: Ο Νουριέλ Ρουμπίνι γράφει : «Η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) αντιτίθεται στην «ποσοτική χαλάρωση» και στα αρνητικά επιτόκια (κάτω του πληθωρισμού), οου επιβάλλει ο Ντράγκι , διοικητής της ΕΚΤ , φορολογών όλως αναρμοδίως τους Ευρωπαϊκούς λαούς».
 Η Νομισματική Ένωσι δεν είναι βιώσιμη  και τα «κόκκινα δάνεια» υποσκάπτουν το Εΰρωπαϊκό Τραπεζικό σύστημα.Οι λαθρομετανάστες  κουβαλούν την Τουρκία μέσα στην «ηνωμένη Ευρώπη» . Είκοσι εκατομμύρια δυνητικοί μετοικοι από της Εγγύς Ανατολής μέχρι του Κέρατος της Αφρικής , ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην Ευρώπη  που αδυνατεί εν τούτοις να τους διαθρέψει. Θα ημπορούσε εν τούτοις να τους σταματήσει εάν ήδη οι «βάρβαροι δεν ήσαν εντός των  τειχών»!   Κώστας Κόλμερ                                  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου