Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο Joker στα «άδυτα» της COSCO (Μέρος 1)

Ο Joker, άριστος στις μεταμφιέσεις, «τρύπωσε» στα «άδυτα» της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά, για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει με τις εργασιακές σχέσεις αλλά κυρίως για να «αποκρυπτογραφήσει» τις διαθέσεις των Κινέζων για την παρουσία τους στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και γενικότερα στην Ελλάδα.
Στον ΟΛΠ (βλέπε COSCO) λοιπόν σήμερα έχει στηθεί ένα «σύγχρονο» πολιτικό «παζάρι» καθώς η COSCO δέχεται πλήθος (με όλη τη σημασία της λέξης) αιτήσεων για εργασία από πολιτικούς (όλων των αποχρώσεων και των τάσεων) τις περισσότερες από τις οποίες μάλιστα εξυπηρετεί. Όχι όμως προσλαμβάνοντας απευθείας (οι προσλήψεις στην COSCO έχουν «κλειδώσει») αλλά «σπρώχνοντας» τα αιτήματα αυτά τους υπερεργολάβους που κάνουν δουλειές για τους Κινέζους.
Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν σοκάρει έναν «έμπειρο» πολίτη που ζει στην Ελλάδα. Κρατηθείτε όμως γιατί το καλύτερο για το διαβάσετε σε λίγα δευτερόλεπτα.
Οι Κινέζοι λοιπόν έχουν αρχίσει, το τελευταίο διάστημα, μετά και την επιτυχή για αυτούς έκβαση της πώλησης του ΟΛΠ, να εκφράζουν «ψιλό»-δημόσια τις απόψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και πως αυτή θα μπορούσε να ανακάμψει.
Μεταξύ άλλων λοιπόν οι Κινέζοι τεχνοκράτες (τα σχόλια δικά σας) προτείνουν (σε συζητήσεις που προς το παρών παραμένουν εντός των τοίχων του «στρατοπέδου» της COSCO στον Πειραιά) οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να έχουν «ταβάνι» τα 500 ευρώ και ο μέσος μισθός να μην ξεπερνά τα 300 ευρώ για διάστημα μάλιστα 5ετίας. Αυτό είναι, για τους Κινέζους, το «φάρμακο» για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.
Όσοι μιλούν ελληνικά και άκουσαν αυτές τις απόψεις (ενός από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές της χώρας) ακόμη δεν έχουν συνέλθει.πηγη:http://www.emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου