Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ριζικό «λίφτινγκ» στον Φαληρικό όρμο

Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή του Φαληρικού όρμου, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως την εκβολή του Κηφισού.
Το «masterplan» της επέμβασης που μελετήθηκε από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano και αποτελεί χορηγία ύψους 3 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό. Η μεγάλη αυτή αστική ανάπλαση αφορά το μετασχηματισμό σε πάρκο μιας περιοχής έκτασης 760 περίπου στρεμμάτων παραλιακής ζώνης και εντάσσεται στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάδειξη της Αθήνας ως ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού. Τη νομοθετική διεκπαιρέωση του έργου έχει αναλάβει το ΥΠΕΚΑ, μέσα από το νόμο «Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσεις, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, θα δοθεί Συντελεστής Δόμησης 2.500 τμ. περίπου για την έκταση με στόχο τη δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελισσόμενες μελέτες στο χώρο του Παλαιού Ιππόδρομου για τη δημιουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σημαντικό στοιχείο της παρέμβασης αποτελεί ο υποβιβασμός της Ποσειδώνος, ενώ οι κάθετοι δρόμοι θα εκτείνονται προς τη θάλασσα ως πεζόδρομοι και θα καταλήγουν σε προκυμαίες. Το Πάρκο περιλαμβάνει προστατευμένη πισίνα με θαλασσινό νερό σε συνέχεια της θάλασσας, αξιοποιώντας το υδάτινο στοιχείο για αθλητισμό και αναψυχή. Επίσης άλση, περιπάτους, ποδηλατοδρόμους και καταδυτικό πάρκο. πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου